REGULAMENT

Motto: Fotbalul este un sport de gentlemeni, practicat de… gentlemeni.

Sistem

1. Se joacă 6+1, două reprize de câte 15 minute fiecare, cu pauze între reprize cât să se schimbe porţile. Pauzele între meciuri sunt de 5 minute, dar se pot prelungi cu două minute la cererea echipei care joacă două meciuri consecutive în grupe. Din cele opt grupe, avansează în faza următoare câştigătoarele de grupă.

Reguli de joc şi conduită

2. Sunt strict interzise intrările prin alunecare din partea jucătorilor de câmp asupra jucătorilor care au posesia balonului. Intervenţiile de acest fel vor fi sancţionate cu lovitură liberă directă şi cu cartonaş galben pentru jucătorul care a făcut alunecarea. Nu sunt interzise însă alunecările atunci când mingea se află la o distanţă suficientă (circa 1 metru) pentru a nu pune în pericol integritatea fizică a adversarului (ex. alunecare pentru bloca mingea şutată spre poartă). Singurul care are voie să intervină prin alunecare este portarul în careul său propriu.

3. Portarul care primeşte pasă în careul propriu de la un coechipier are voie să ia mingea în mână. Golul marcat dintr-o repunere cu mâna, din această situaţie, va fi validat.

4. La două cartonaşe galbene primite de acelaşi jucător se acordă cartonaş roşu, jucătorul respectiv fiind eliminat din joc, urmând ca echipa sa să evolueze în inferioritate numerică până la finalul meciului. Jucătorul eliminat va avea drept de joc în partida următoare.

5. Simulările vor fi sancţionate cu cartonaş roşu direct, iar jucătorul incriminat va absenta  din următorul meci pe care trebuie să-l joace echipa sa. Nu tolerăm sub nici o formă trişorii.

6. Violenţa verbală (injuriile) şi violenaţ fizică la adresa adversarilor sau arbitrilor vor fi de asemenea sancţionate cu cartonaş roşu direct şi suspendarea în meciul următor.

7. Faulturile şi henţurile săvârşite în interiorul careului sunt sancţionate cu lovitură de la şapte metri.

8. Out-urile se execută cu piciorul din spatele liniei sau de pe linia care delimitează terenul de joc. Repunerea mingii în joc din interiorul terenului se penalizeză cu pierderea posesiei, adversarului revenindu-i dreptul de a repune balonul în joc.

9. La executarea loviturilor de margine şi a loviturilor de la colţ (cornere), distanţa jucătorului advers faţă de minge trebuie să fie de 3 metri, iar în cazul loviturilor libere de 5 metri.

Departajare în caz de egalitate

10. În caz de egalitate perfectă între echipe din aceeaşi grupă, acesta vor juca din nou fiecare cu fiecare câte un meci de 5 minute în care echipa care marchează primul gol câştigă. În situaţia în care egalitatea se păstrează şi după cele 5 minute, se va trece la executarea a câte trei penalty-uri de fiecare echipă pentru a se stabili câştigătoarea grupei.

11. În caz de egalitatea în faza eliminatorie directă, se va juca o repriză suplimentară de 5 minute în care cine marchează primul gol câştigă meciul. Dacă scorul rămâne egal şi după repriza suplimentară, fiecare echipă va executa câte cinci lovituri de la şapte metri pentru a se stabili echipa calificată.

Reclame