REGULAMENTUL

I. SISTEM DE DESFĂŞURARE

1. Echipele vor fi repartizate într-un anumit număr de grupe, ce va fi stabilit după finalizarea perioadei de înscriere, 6 decembrie 2010.

2. Din grupe vor avansa 8 sau 16 echipe (în funcţie de numărul total al participanţilor), ce vor juca mai departe în sistem eliminatoriu: optimi, sferturi, semifinale, finală mică şi finală.

II. REGULI DE JOC

1. Se joacă două reprize a câte 10 minute fiecare; cu o pauză de un minut între ele, timp în care se vor schimba porţile. Echipele vor fi compuse din 6 jucători de câmp şi un portar; obligatoriu vor înscrie minim un jucător de rezervă, maxim trei.

2. Jocul va începe şi se va opri numai la fluierul arbitrului.

3. Portarul va repune mingea ieşită din suprafaţa de joc numai cu mâna. Golul marcat dintr-o astfel de repunere nu va fi validat.

4. Portarul are voie să prindă în mână mingea trimisă de un coechipier cu piciorul. În acest caz poate repune la rândul său mingea în joc cu piciorul. Golul marcat dintr-o repunere cu mâna, din această situaţie, va fi validat.

5. Nu se vor executa aruncări de la margine, ci lovituri de la margine. Dacă jucătorul care execută întârzie repunerea mai mult de 5 secunde sau nu respectă locul executării, acesta va pierde posesia iar lovitura va fi executată de echipa adversă.

6. Loviturile de la margine se vor executa de pe linia de tuşă sau din spatele liniei de tuşă. Dacă un jucător repune mingea în joc din interiorul terenului, posesia este pierdută în favoarea echipei adverse.

7. La executarea loviturilor de margine si a loviturilor de la colţ, distanţa jucătorului advers faţă de minge este de 3 metri, iar în cazul loviturilor libere de 5 metri.

8. Sunt strict interzise alunecările asupra adversarului când acesta are mingea la picior, nefiind interzise însă alunecările atunci când mingea se află la o distanţă suficientă (cca. 1 metru) pentru a nu pune în pericol integritatea fizică a adversarului.

9. Portarul are voie să execute intervenţii prin alunecare în propriul careu.

10. În cazul întârzierii jocului, arbitrul poate dicta minute adiţionale de joc pentru fiecare dintre cele două reprize.

11. Jucătorii de rezervă sunt obligaţi să stea în afara terenului de joc.

12. Numărul schimbărilor de jucători este nelimitat.

13. Arbitrul va întrerupe jocul când jucătorul schimbat este portarul.

III. SANCŢIUNI DISCIPLINARE

1. Avertismentele (cartonaşele galbene) se contorizează doar pentru partida în curs.

2. Un jucător care a primit două cartonaşe galbene va fi eliminat de pe teren, iar locul acestuia poate fi luat de către un coechipier după trei minute de joc efectiv. Jucătorul eliminat nu va fi suspendat pentru meciul următor. Dacă echipa nu are jucători de rezervă, jucătorul eliminat va putea reintra pe teren după cele 3 minute de joc efectiv. Alte situaţii în care un jucător va fi eliminat sunt următoarele: injurii adresate arbitrului, adeversarilor şi spectatorilor.

3. Echipa jucătorului sancţionat cu eliminare (cartonaş roşu) va juca cu un om mai puţin timp de 3 minute de joc efectiv, după locul acestuia va fi luat de către un coechipier. În funcţie de  gravitatea abaterii comise (injurii repetate la adresa arbitrului sau adversarilor, manifestări violente) , jucătorul va primi sau nu o suspendare pentru meciul următor. Decizia va fi luată de organizatorii turneului.

4. Dacă, din varii motive, ambele echipe sunt sancţionate cu pierderea meciului cu 3-0, partida nu va fi reprogramată în nicio circumstanţă. În cazul în care ambele echipe sunt sancţionate cu pierderea meciului cu 3-0 în timpul fazelor eliminatorii, echipa pe care urmează să o întâlnească în turul următor va fi declarată câştigătoare din oficiu.

5. Echipele care nu dau dovadă de fair-play faţă de toate persoanele implicate direct sau indirect la turneu, vor fi sancţionate cu pierderea meciului cu 3-0.

6. Simulările vor fi aspru pedepsite. Astfel, orice jucător care va încerca să câştige un avantaj pentru echipa sa prin această metodă, va fi sancţionat cu eliminare de trei minute. Va reveni în joc doar după expirarea minutelor de eliminare. La a doua abatere, va fi eliminat definitv iar echipa va juca cu un om în minus restul meciului.

7. Faultul şi henţul în interiorul suprafeţei de pedeapsă vor fi sancţionate cu lovitură liberă directă de la distanţa de 7 metri, fără zid.

8. Situaţiile de joc periculos în careu vor fi jucecate astfel: 1. pentru echipa aflată în atac, se va dicta lovitură liberă indirectă din locul comiterii infracţiunii. Echipa adversă are voie să formeze zid; 2. pentru echipa care se apăra, va fi dictată lovitură liberă indirectă din punctul în care a avut loc incidentul.

9. Se consideră fault la portar următoarele: jenarea portarului şi împiedicarea acestuia de a ieşi pe centrare,  lovirea mingii cu piciorul când ea se află în braţele portarului şi, bineînţeles, situaţiile tipice de ţinere de tricou, lovire cu cotul sau piedică.

10. Henţul va fi sancţionat cu lovitură liberă inderectă din punctul în care a fost comis.

IV. TEREN IMPRACTICABIL

Meciurile se vor desfăşura în aer liber, pe terenul sintetic din Parcul Tractorul, indiferent de condiţiile atmosferice. Echipele au obligaţia să se prezinte la terenul de joc, în orice condiţii atmosferice, eventualele reprogramări urmând să fie hotărâte de către organizatorii turneului. În cazul în care terenul este neeligibil (defectarea instalaţiei de nocturnă sau probleme cu suprafaţa de joc), echipele au obligaţia de a aştepta remedierea defecţiunilor. Dacă acestea nu se pot remedia într-un timp scurt, meciul va fi reprogramat.

V. DEPARTAJARE

1. Dacă două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte la terminarea meciurilor din grupă, se vor lua în considerare următoarele criterii:

–          Diferenţa de goluri sau numărul de goluri înscrise în meciul direct;

–          Golaverajul  obţinut în toate meciurile din grupă;

–          Numărul de goluri înscrise în toate meciurile din grupă

–          Tragerea la sorţi

2. Dacă în faza eliminatorie cele două echipe se află la egalitate, urmează a fi executate câte 5 lovituri de departajare de la 7 metri.

3. Începând cu meciurile din semifinale, dacă la finalul celor doua reprize este egalitate, se vor mai juca încă două reprize de prelungire de câte 5 minute fiecare, fără nicio pauză între aceste reprize. Dacă şi după prelungiri scorul este tot egal, vor urma lovituri de departajare, câte 5 de fiecare.

Reclame