Regulamentul Turneului

La Turneul de Fotbal Ibrahim Dossey se vor aplica regulile obişnuite ale fotbalului în sală! Cu precizările:

Reguli de joc

 1. Jocul va începe şi se va opri numai la fluierul arbitrului.
 2. Mingea repusă în joc de la centrul terenului trebuie împinsă în jumătatea adversă.
 3. Portarul va repune mingea ieşită din suprafaţa de joc numai cu mâna, în maxim 5 secunde. Este interzisă marcarea unui gol cu mâna.
 4. Portarul este obligat să joace mingea primită de la coechipier numai cu piciorul, în caz contrar urmând ca echipa acestuia să fie sancţionată cu lovitură liberă indirectă pentru echipa adversă de la marginea suprafeţei de pedeapsă.
 5. Dacă mingea va atinge unul din stâlpii de nocturnă ai terenului, echipa adversă o va relua din lovitură de la margine.
 6. Nu se vor executa aruncări de la margine, ci lovituri de la margine. Dacă jucătorul care execută întârzie repunerea mai mult de 5 secunde sau nu respectă locul executării, acesta va pierde posesia iar lovitura va fi executată de echipa adversă.
 7. Loviturile de la margine se vor executa de pe linia de tuşă şi nu se va putea înscrie gol direct dintr-o astfel de lovitură.
 8. La executarea loviturilor de margine si a loviturilor de la colţ, distanţa jucătorului advers faţă de minge este de 3 metri, iar în cazul loviturilor libere de 5 metri.
 9. Sunt strict interzise alunecările asupra adversarului când acesta are mingea la picior, nefiind interzise însă alunecările atunci când mingea se află la o distanţă suficientă pentru a nu pune în pericol integritatea fizică a adversarului.
 10. Portarul are dreptul să execute aluncări în propria suprafaţă de pedeapsă.
 11. În cazul întârzierii jocului, arbitrul poate dicta minute adiţionale de joc pentru fiecare dintre cele două reprize.
 12. Jucătorii de rezervă sunt obligaţi să stea în afara incintei terenului de joc.
 13. Numărul schimbărilor este nelimitat. Schimbările se efectuează doar pe la mijlocul terenului.
 14. Arbitrul va întrerupe jocul când jucătorul schimbat este portarul.

Sancţiuni şi suspendări

 1. Avertismentele (cartonaşele galbene) se contorizează doar pentru partida în curs.
 2. Un jucător care a primit două cartonaşe galbene va fi eliminat de pe teren, iar locul acestuia poate fi luat de către un coechipier după trei minute de joc efectiv. Jucătorul eliminat nu va fi suspendat pentru meciul următor. Dacă echipa nu are jucători de rezervă, jucătorul eliminat va putea reintra pe teren după cele 3 minute de joc efectiv.
 3. Echipa jucătorului sancţionat cu eliminare (cartonaş roşu) va juca cu un om mai puţin 3 minute de joc efectiv, iar locul acestuia va fi luat de către un coechipier. În funcţie de  gravitatea abaterii comise, jucătorul va primi sau nu o suspendare pentru meciul următor. Decizia va fi luată de organizatorii turneului.
 4. În cazul în care trei sau mai mulţi jucători care se află pe teren sunt eliminaţi, indiferent dacă direct sau din cauza cumului de cartonaşe galbene, echipa va fi sancţiontă cu pierderea meciului cu 3-0 din cauza imposibilităţii de a continua partida cu minim patru jucători pe teren.
 5. Dacă, din varii motive, ambele echipe sunt sancţionate cu pierderea meciului cu 3-0, partida nu va fi reprogramată în nicio circumstanţă. În cazul în care ambele echipe sunt sancţionate cu pierderea meciului cu 3-0 în timpul fazelor eliminatorii, echipa pe care urmează să o întâlnească în turul următor va fi declarată câştigătoare din oficiu.
 6. Jucătorii care instigă la agresivitate şi violenţă, care folosesc injurii şi nu manifestă respect şi fair-play faţă de adversari, de coechipieri, arbitri, persoane organizatorice şi spectatori, vor fi avertizaţi sau eliminaţi, în funcţie de gravitatea actului de indisciplină comis.
 7. Echipele care nu dau dovadă de fair-play faţă de toate persoanele implicate direct sau indirect la turneu, vor fi sancţionate cu pierderea meciului cu 3-0.
 8. Simulările sunt strict interzise. Orice simulare va fi sancţionată cu avertisment.

Teren impracticabil

Meciurile se vor desfăşura în aer liber, pe terenul sintetic din Parcul Tractorul, indiferent de condiţiile atmosferice. Echipele au obligaţia să se prezinte la terenul de joc, în orice condiţii atmosferice, eventualele reprogramări urmând să fie hotărâte de către organizatorii turneului. În cazul în care terenul este neeligibil (defectarea instalaţiei de nocturnă sau probleme cu suprafaţa de joc), echipele au obligaţia de a aştepta remedierea defecţiunilor. Dacă acestea nu se pot remedia într-un timp scurt, meciul va fi reprogramat.

Departajare

Dacă două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte la terminarea meciurilor din grupă, se vor lua în considerare următoarele criterii:

–          Numărul de goluri înscrise în meciul direct

–          Golaverajul obţinut în toate meciurile din grupă

–          Numărul de goluri înscrise în toate meciurile din grupă

–          Tragerea la sorţi

Dacă în faza eliminatorie cele două echipe se află la egalitate, urmează a fi executate câte 5 lovituri de departajare de la 7 metri.

Începând cu meciurile din semifinale, dacă la finalul celor doua reprize este egalitate, se vor mai juca încă două reprize de prelungire de câte 5 minute fiecare, fără nicio pauză între aceste reprize. Dacă şi după prelungiri scorul este tot egal, vor urma lovituri de departajare, câte 5 de fiecare.

Sistemul de desfăşurare

 1. În prima fază sunt 16 grupe care vor juca între ele, excepţie făcând ultimele patru grupe în care se va juca în sistem turneu-eliminatoriu. Vor merge mai departe din fiecare grupă doar echipele de pe locul întâi.
 2. Reprizele vor fi de câte 10 minute fiecare, cu o pauză de maxim 5 minute între ele.

Nu uitaţi faptul că acesta este un turneu de fotbal jucat în memoria lui Ibrahim Dossey!

Regulamentul a fost întocmit de către Alexandru Filip, arbitrul Turneului „Ibrahim Dossey”

Reclame

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s