A treia zi de turneu

Lapovița ne-a „onorat” cu prezența ei în această zi. În cei patru ani de când se ţine turneul, am avut toate tipurile de vreme (se exclude, bineînţeles, canicula), numai lapoviţă nu. Ei bine, ea s-a asigurat că va testa aşa cum se cuvine capacităţile fizice şi psihice ale echipelor. Iar echipele au demonstrat (pentru a câta oară?) că fotbalul ţine de starea de spirit, nu de starea terenului.

Grupa C

Stabilus şi A-Team au fost primele echipe care şi-au înmuiat şosetele în mini-lacul care devenise sinteticul din Tractorul. Mai întâi au spart pojghiţa de gheaţă formată în urma ninsorii deasupra apei care udase deja firele gazonului articial, ceea ce a urmat fiind o inundaţie în toată regula. „Roşii” de la A-Team înscriu primii pe fondul acestor condiţii extreme, iar la pauză intră cu acest avantaj. În repriza a doua vine egalarea celor de la Stabilus – lacul Tractorul prinsese deja viaţă – apoi A-Team preia din nou conducerea. În final, meciul de fotbal-polo s-a încheiat la egalitate, 2-2, ambele echipe calculându-şi golaverajul cu gândul la meciul viitor contra outsiderilor de la Flank Ultra.

A-Team câştigă grupa cu 4 puncte şi merge în baraj.

A-Team câştigă grupa cu 4 puncte şi merge în baraj.

Doar că outsiderii au luptat şi înotat din răsputeri pentru a-şi depăşi condiţia. În primul lor meci, contra A-Team, treziţi cât de cât din mahmureală graţie apei reci dintr-o dimineaţă de decembrie, aceştia revin în joc când scorul era deja 5-0 pentru „roşii”. Flank înscrie de două ori, dar bravii înotători  fotbalişti vor termina tot în deficit de 5 goluri, scor 7-2.

Stabilus, la 3 goluri de calificare.

Stabilus, la 3 goluri de calificare.

În ultimul meci al grupei Stabilus avea nevoie de o victorie la 6 goluri diferenţă pentru a se califica, însă cei de la Flank, treziţi cu totul din mahmureală, înscriu primii. Capul cu totul şi cu totul surprinzător al lui Jean aduce prima modificare de scor. Urmează 2-0 şi 3-1, iar Flank, având în portarul improvizat Ali un înger păzitor de nădejde, par capabili de a furniza surpriza. Însă, din acest moment, are loc revenirea din joc a celor de la Stabilus. Revenirea este, totuşi, prea târzie, scorul de 7-4 nefiind suficient pentru ca Stabilus să avanseze în faza următoare.

Flank Ultra, matinali şi gata de acţiune.

Flank Ultra, matinali şi gata de acţiune.

Grupa D

Meciul Tractorul – Drepex Metrom a inaugurat această grupă. „Tractoriştii” au pus din primul minut stăpânire pe joc (şi pe terenul îmbibat cu apă), combinând foarte bine tehnica individuală cu jocul în echipă. Pe lânga acestea, având în şuturile precise de la distanţă arma secretă, avansul a fost obţinut relativ uşor. Meciul s-a încheiat cu scorul de 8-2 în favoarea Tractorului.

Piatra Craiului (sau "Francejii"), tari ca munţii.

Piatra Craiului (sau „Francejii”), tari ca munţii.

Nici în faţa excelentei echipe Piatra Craiului n-au avut „metromiştii” mai multă şansă. Organizaţi şi acoperind tot terenul atât în fazele de atac cât şi în cele de apărare, „albaştrii” de la Piatra Craiului se distanţează şi ei foarte repede. Înving cu 7-1, iar golaverajul +6 al Tractorului şi Pietrii Craiului anunţa ultimul meci al grupei drept unul în care ambele echipe vor oferi tot ce au ele mai bun.

Tractorul, o echipă capabilă de mult mai multe.

Tractorul, o echipă capabilă de mult mai multe.

Contestând un henţ în atac încă din primele minute de joc, din care a rezultat deschiderea de scor, „tractoriştii” nu s-au mai concentrat suficient pe joc, direcţionându-şi, din nefericire pentru ei, energiile spre arbitru, comentând orice decizie. Scorul se face 2-0 în favoarea „albaştrilor”, iar la pauză se intră cu 2-1, Tractorul reuşind să reducă din handicap. În a doua repriză, Piatra Craiului este echipa mai organizată şi înscrie în alte două rânduri, sigilându-şi calificarea în sferturile turneului.

Drepex Metrom n-a putut realiza parcursul de anul trecut, când a ajuns în sferturi.

Drepex Metrom n-a putut repeta parcursul de anul trecut, când a ajuns în sferturi.

Grupa E

Grupa suporterilor a pus faţă-n faţă în primul meci „delincvenţii” şi „dependenţii”. Întăriţi cu câteva implanturi de ultim moment, primii nu prea le-au lăsat nici o şansă celor din urmă, ducând scorul spre un 6-1 fără întoarcere. Totuşi, entuziasmul şi insistenţa „dependenţilor” câştigă simpatia subsemnatului, dar 7-2-ul de la final le câştigă meciul „delincvenţilor”.

Delinquent, prezenţi la datorie în pescărie.

Delinquent, prezenţi la datorie în pescărie.

În meciul doi al grupei, Dependenţii înfruntă FC Braşov YNK, dar soarta lor fusese decisă în avans. În primul rând, de aspectul ameninţător al tricourilor celor de la YNK, apoi de jocul acestora, mult prea de pe altă planetă pentru boemii „dependenţi”. Victoria cu 6-2 a roş-negrilor anunţa un nou meci 3 plin de suspans.

"Roş-negrii" de la FC Braşov YNK

„Roş-negrii” de la FC Braşov YNK

Şi au fost: suspans, spectacol şi câteva ambiţii de împărţit. Păcat, nu le înţeleg rostul. La pauză a fost 2-0 pentru Delinquent, aflaţi acum în pole-postion pentru calificare. În mitanul secund „roş-negrii” revin fulminant în joc, şi chiar dacă repriza le aparţine (3-2), cu 3-4 pentru Delinquent, „galbenii” sunt cei care merg în faza următoare.

Dacă în fotografia anterioară am avut un spurchi (sau stelist, cum i se mai spune), aici avem un oltean. La Turneul "Ibrahim Dossey" trecem peste bariera culorilor.

Dacă în fotografia anterioară am avut un spurchi (sau stelist, cum i se mai spune), aici avem un oltean. La Turneul „Ibrahim Dossey” trecem peste bariera culorilor.

Grupa H

Favoriţii cerţi ai acesti grupe – Juniorii, au intrat în scenă doar după meciul inaugural – Wassabi Noua – Belt Art. „Galben-negrii” de la Belt Art înscriu primii, în urma unei greşeli de portar (gol pe colţul scurt) dar „noarii” reuşesc să întoarcă scorul, uimind cumva opoziţia prin puterea lor de reacţie. O nouă eroare a portarului (gol luat direct din corner) aduce scorul la 2-2, apoi repriza se termină cu 3-2 avantaj pentru Belt Art. Surprinzător, portarul celor de la Wassabi nu a avut nici o vină la acest gol. După pauză se face 4-2, Wassabi forţează obţinerea încă unui gol, iar eforturile lor dau rezultat. Portarul „noarilor” îşi răscumpără greşelile anterioare prin evitarea a două goluri ca şi făcute, apoi Wassabi ratează egalarea după un şut pe lângă bară în situaţie de unu contra unu.

Juniorii - câştigătorii detaşaţi ai grupei.

Juniorii – câştigătorii detaşaţi ai grupei.

Secaţi de energii după rezistenţa fermă opusă de Wassabi, jucătorii de la Belt Art nu pot face prea multe în faţa maşinii de fotbal a „juniorilor”. Doar 2 goluri nu sunt destule în poarta unei astfel de echipe, care cu 9 trecute în contul propriu îşi atestă superioritatea bănuită de toată lumea.

Echipa Belt Art, în ţinută de gală pe câmpul de onoare.

Echipa Belt Art, în ţinută de gală pe câmpul de onoare.

Pentru a-şi asigura un golaveraj cât mai bun în vederea evitării barajului (neinformaţi, din păcate, că barajul îl pot evita şi cu o victorie simplă), Juniorii iau cu asalt poarta celor de la Wassabi, înscriind gol după gol, în urma unor faze care au făcut şah-mat defensiva „noarilor”. Wassabi, ca şi Belt Art, înscrie de 2 ori contra „juniorilor”, dar încasează 15. Suprinzător, nici unul din vina portarului.

Wassabi Noua n-a putut emite pretenţii nici cu Moş Crăciun în poartă.

Wassabi Noua n-a putut emite pretenţii nici cu Moş Crăciun în poartă.

Duminica viitoare, pe 16 decembrie, are loc faza finală a Turneului „Ibrahim Dossey”, iar programul meciurilor îl puteţi consulta mai jos:

Baraj

ora 10.00: Gold Dream – A-Team

Sferturi: 

ora 10.35: Gării Braşov – BAUM

ora 11.10:  câştigătoare Baraj – Juniorii

ora 11.45: Delinquent – Piatra Craiului

ora 12.20: Olympiakos Purcăreni – Stegarii de sub Tâmpa

Semifinale:

ora 12.55: sfert 1 – sfert 2

ora 13.30: sfert 3 – sfert 4

Finala mică:

ora 14.05:

FINALA

ora 14.40:

Reclame