A doua zi de turneu

Pe un teren cu suficiente cuburi şi cubuleţe de gheaţă pentru a răcori nenumărate ceaiuri sau pahare cu whiskey, ziua a doua a Turneului „Ibrahim Dossey” a aparţinut favoritelor din Grupele F şi G.

Grupa F

Olympiakos Purcăreni, campioana primei ediţii a turneului (2009) a mers, pentru puţin timp, cap la cap cu adversarii lor de la 1936. A fost, la un moment dat 1-1, după ce „olimpicii” au condus cu 1-0, apoi galben-roşii (1936) n-au mai reuşit să ţină pasul cu adversarii lor, care s-au distanţat în permanenţă, închizând în acelaşi timp poarta prin excelentul Remus Dănălache. În atac, la covrigi, Istvan Deak, redactor la Jurnalul Naţional şi producător de emisiuni la Nova TV, şi-a adus aportul prin înscrierea câtorva goluri. La 4-1, cei de la 1936 dau semne de revenire, marcând al 2-lea gol al lor, dar suspansul nu ţine mult, Purcăreniul înscriind pentru 5-2. Când, din nou, giallo-rosi sperau că se pot apropia de adversar, „verzii” închid tabela la 6-3.

Olympiakos Purcăreni - pretendenţi la realizarea dublei.

Olympiakos Purcăreni – pretendenţi la realizarea dublei.

Meciul 2 al Grupei le-a scos în calea primilor campioni ai turneului pe Old Boys Braşov. Având şi cea mai mare medie de vârstă din cadrul turneului (contribuţia decisivă este a portarului nea Vasile), „roşii” au încercat, dar au reuşit prea puţin să ţină tempo-ul impus de „verzi”, care doreau ca în acest meci să-şi formeze un golaveraj care i-ar scuti de focul unui meci de baraj cu Gold Dream. La 8-0 pentru Olympiakos, Old Boys marchează de două ori la rând, stricând oarecum marşul „olimpicilor”. În cele din urmă, scorul a fost 10-3 pentru Purcăreni, care cu 6 puncte şi un golaveraj de +10 n-ar trebui să-şi facă prea multe griji.

1936

1936

Ultimul meci al grupei a fost, evident, unul jucat doar pentru onoare. Şi nu de puţine ori aceste meciuri sunt cele care oferă un spectacol care nu se desfăşoară doar într-un singur sens. „Bătrânii” şi 1936 s-au dovedit perfect echilibrate pentru o perioadă destul de îndelungată, niciuna nereuşind să se desprindă decisiv. Totuşi, de la 2-2, 1936 este echipa care începe să-şi lase adversarul la câteva goluri în urmă, fiind mai fresh din punct de vedere fizic. Scorul devine 5-2, „Bătrânii” reduc la două goluri, dar scorul final se conseamnează 6-3 în faţa celor de la 1936.

Old Boys Braşov

Old Boys Braşov

Grupa G

Ultima grupă zilei a fost momentul intrării în competiţie a deţinătorilor trofeului – Stegarii de sub Tâmpa. Cu cel mai bun portar şi cel mai bun jucător de la ediţia precedentă în primul 7, „Stegarii” încep mai poticnit, găsindu-se în dezavantaj de un gol în faţa adversarilor de la Continental Braşov. Reuşesc să egaleze după câteva ocazii bune, apoi preiau conducerea şi meciul părea să intre pe făgaşul obişnuit. Numai că cei de la Continental nu abandonează lupa şi obţin egalarea – 2-2. „Stegarii”, cu foarte mulţi jucători tehnici pe teren, încearcă din răsputeri să se adapteze terenului alunecos. Reuşesc şi merg la 3 goluri distanţă de „albi”, dar aceştia din urmă le suflă din nou în ceafă prin marcarea golului de 3-5. Din ce în ce mai stăpâni pe situaţie, „stegarii” nu mai cedează iniţiativa, dominând în permanenţă şi încheind meciul cu 8 la 3.

Campionii en-titre reveniţi la locul faptei. Stegarii de sub Tâmpa sunt de asemenea pregătiţi să facă dubla.

Campionii en-titre reveniţi la locul faptei. Stegarii de sub Tâmpa sunt de asemenea pregătiţi să facă dubla.

Meciul 2 al grupei aduce în faţa Stegarilor de sub Tâmpa pe „albaştrii” de la Avengers. Ca şi în partida de debut, „stegarii” se găsesc din nou conduşi, tot după un gol primit relativ repede. Şi, din nou, revin, de data asta lăsându-le adversarilor puţine şanse. Cu toate astea, la 5-1, Avengers marchează de două ori, dar fără a ameninţa cu adevărat victoria „stegarilor”. Meciul s-a încheia cu scorul de 6-3 pentru „stegari”. Punctaj maxim pentru aceştia în grupă şi golaveraj +9.

Avengers,  învingătorii meciului pentru locul 2.

Avengers, învingătorii meciului pentru locul 2.

În ultima confruntare a zilei am avut parte de cel mai spectaculos meci, atât prin prisma golurile reuşite (unele pur şi simplu splendide, şi de o parte şi de alta) cât şi a răsturnărilr de scor. Avengers iau primii pulsul porţii, dar Continental nu stă prea mult pe gânduri, egalând, apoi distanţându-se la două goluri. „Albaştrii” nu flutură steagul alb, luptând în continuare sub ultimele raze de soare care-şi făceau loc printre nori, crengile brazilor şi plasele porţilor. Egalează la 3, apoi e rândul lor să-i lase pe „albi” la două goluri în urmă. Şi apoi la 3, şi apoi la 4, pentru ca ultimul fluier al arbitrului să încheie meciul la scorul de 7-4 în favoarea Avengerilor.

Continental Braşov, la câţiva paşi în urma adversarilor, dar capul sus.

Continental Braşov, la câţiva paşi în urma adversarilor, dar capul sus.

Mâine, de la ora 9 fix, ultimele patru grupe intră în joc pentru un loc în faza finală a Turneului „Ibrahim Dossey”, care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare.

Anunțuri